2023-05-09 88 瀏覽
好耐冇去太子揾FD,原來太子新開咗唔少小店,FD話不如食間內地風味烤魚,咁一定要試試。店鋪唔大,晚市都算幾full下。睇落烤魚係每一台必叫,有D信心啦。涼拌青瓜,青瓜拍得好細件,落咗大量蒜蓉辣油,香醋同青瓜撈埋一齊,好惹味。涼拌魚皮,哩份前菜好少見,魚皮食落好脆口,一D都唔會覺得腥,好似食咁牛筋,幾特別。麻辣味清江魚一條,原本想加少少配菜,FD話裡面已經有腐竹同鵪鶉蛋,唔洗加都好夠食。烤魚好快黎咗,配菜原來唔單止有腐竹同鵪鶉蛋,仲有洋蔥,酸菜,木耳同埋芽菜等,真係勁豐富。清江魚一條真係好大,魚肉無骨,肉質烤完都好鮮嫩。落單前,侍應特別問是否可以食辣,話如果可以食辣,建議落中辣。哩個建議真係唔錯,中辣真係有少少辣,又唔會覺得太辣,搭配埋烤魚食好過癮TIM。最後真係食到一身汗,辣得好舒服!

最後真係食到一身汗,辣得好舒服
2023-05-08
  • 麻辣味清江魚