🌃 餐廳為川菜館,以川菜火鍋為主,有兩間分店, 而今次小編去嘅係位於銅鑼灣蘭芳道, 鄰近銅鑼灣港鐵站F1出口, 餐廳設計較為新潮, 門面有型格既紫色招牌, 內裏設計以木系為主, 牆上佈滿仿草, 帶着清新嘅大自然風, 配以米白色梳化座位, 空間比較寬敞。-.🌶🐟🍲 冷鍋麻辣魚💲238👉 冷鍋嘅意思係不打邊爐, 條魚係熱辣辣嘅🤣, 打邊爐另有火鍋魚選擇😁👉 我哋今次係揀咗少辣, 但食落唔係少辣咁簡單,麻香味好出,而辣度好足, 鍾意食辣嘅人必點!!!!👉 魚片食落十分嫩滑, 餐廳好貼心咁拆曬骨, 一啲骨都冇。👉 配料有好多嘅寬粉、芽菜等, 好足料。.🌶 麻辣肥腸💲62👉 餐廳將肥腸清潔得好乾淨, 清曬內裏嘅肥膏,麻辣汁做得好香, 而辣度都幾重, 唔食得辣嘅要注意一下, 肥腸食落好彈牙, 配埋麻辣汁十分惹味。.🤠 最後小編叫了荔枝沙冰同埋菠蘿沙冰, size都幾大杯,係一款透心涼嘅飲品,沙冰打得好smooth,都飲到啖啖嘅荔枝味同菠蘿味, 最重要係可以解辣,為呢一餐美食作一個完美嘅作結。..📍 捌壹壹 (蘭芳道)銅鑼灣蘭芳道13號地舖.*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異

🌶🐟🍲 冷鍋麻辣魚
💲238
👉 魚片食落十分嫩滑, 餐廳好貼心咁拆曬骨, 一啲骨都冇。
👉 配料有好多嘅寬粉、芽菜等, 好足料。

🌶 麻辣肥腸
💲62

📍 捌壹壹 (蘭芳道)
銅鑼灣蘭芳道13號地舖
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。