2016-04-29 595 瀏覽
好耐冇食韓國野啦已經~次次食親都係韓燒,經過見到呢間野d野食都幾特別就入咗去試喇~先點了飲品,這裡的飲品抵讚!好新奇呢~~~我點了愛迪生柚子梳打,哈哈,其實係燈泡形的杯入面加了柚子蜜和梳打水,但我一試愛上!柚子蜜好足料,有好多柚子,但吸管太細,吸唔哂。不過好配合好清新又消濟,讚!而朋友點了過個,造型好吸引😍有綿花糖的汽水,是蘋果味的韓國汽水,我試了少少,很清甜但不太重蘋果味,但大大支,很不錯,因為食物有點辣😝食物方面點了韓式海鮮鐵板燒,小辣,但本人覺得如果唔係好食得辣就唔好叫辣了,真的愈食愈辣。我地叫咗半份,但都好大份!大量新鮮爽口的高麗菜,半隻肉質彈牙的龍蝦,兩隻大大粒的帶子,兩隻好鮮甜肥美的蠔,和適量粉絲,粉絲的味道最好吸收了精華。但整體味道很辣,很過引,但油偏多。來到時其實好滿唔係好知點燒,好彩待應都會幫手處理。另外要大讚蟹籽手拌飯!真係比埋手套用手拌!而且好香好惹味,清哂成碗!有蟹籽,肉鬆,紫菜和沙律醬,拌好後係充滿蟹籽的鮮味和咸味,肉鬆的甜味和沙律醬油份的幼滑拌飯!推介!最後點了豆腐牛肉窩,也是有點辣的,但感覺好韓式好傳統,而且很清的湯和牛肉,一點都不肥膩,牛肉很有𡁻頭,很香

最後點了豆腐牛肉窩,也是有點辣的,但感覺好韓式好傳統,而且很清的湯和牛肉,一點都不肥膩,牛肉很有𡁻頭,很香蔬菜味的湯,有特色的豆腐,比平常吃到的較實,外皮是炸過的。
食飯前如果有點餓還可以吃點零食,真貼心。