2022-05-01 546 瀏覽
好多年前同朋友嚟食過一次,覺得啲油渣麵好正、油渣香口、辣椒油簡直喺神級!香!辣!野味!個時仲買咗一樽返屋企慢慢食🤣煮麵會落、炒嘢又會落、打邊爐啲醬又會落… 多年後再去多次,發現油渣麵已大不如前,喺咪因為多咗人食?定係轉咗廚房師傅?還是人大咗口味變咗?唔知!我只知道,辣椒油同以前一樣,依舊咁好食!咁多!咁辣!咁野味! 🌶油渣需好味,但冇以前咗鬆脆…麵質就唔太記得一唔一樣了,反正油渣麵個重點喺油渣,所以麵冇特別去記住啲麵如何😂話需如此,其實英記已經比其他出名嘅油渣麵好味,例如深水埗名店😂大家應該知我講邊間吧?今次亦一樣,買返樽辣椒油返屋企慢慢嘆🤤整返個出前一丁餐蛋麵配英記辣椒油🌶

• 辣椒油