餐廳: 永年士多 (寶城洋樓)
資訊:

2020-03-20 462 瀏覽
永年,元朗無人無識。小弟住天水圍,我細個記得跟我姑長食第一次,嗰陣我仲係小學,永年仲未裝修,仲係比較簡陋,鋪位淨係枱櫈。之後佢發啦,咁多人食生意好,裝修左,以新貌示人。今日自己黎到,先order左,再入去等攞麵。記住,落order係有個次序,要講左喺度食定外賣先,唔係佢會不斷問你堂食定外賣豬腸、溏心蛋、豆卜,中辣,佢個辣汁好辣,小辣都唔惹少架,自己睇路加杯凍檸茶,解辣用首先個油麵,唔會痴埋一pat咁,煮得啱啱好,彈牙煮得過稔就一定唔合格永年最出名嘅料一定係豬腸,剪得適中,太細舊會冇咬口加上腸肥,有油份咁先香配埋個辣汁,膽固醇行埋一邊啦溏心蛋貪得意叫,其實就好普通$51,三個餸,加杯凍飲,今日今日唔貴囉,咁嘅質素可以接受
永年,元朗無人無識。

今日自己黎到,先order左,再入去等攞麵。

加杯凍檸茶,解辣用

首先個油麵,唔會痴埋一pat咁,煮得啱啱好,彈牙
煮得過稔就一定唔合格

永年最出名嘅料一定係豬腸,剪得適中,太細舊會冇咬口
加上腸肥,有油份咁先香
配埋個辣汁,膽固醇行埋一邊啦

溏心蛋貪得意叫,其實就好普通

$51,三個餸,加杯凍飲,今日今日唔貴囉,咁嘅質素可以接受
2020-03-20
3 分鐘 (堂食)
  • 豬腸
  • 辣汁