2023-04-04 23 瀏覽
🙌🏻長沙灣有一間超人氣打卡韓式餐廳🫶🏻之前見到朋友帶左自己隻狗去打卡😂😂 開頭以為係一啲影相館 韓式主題 點知原來係一間餐廳餐廳用韓國澡堂做主題,🥰超多打卡位之餘✨食物質素都唔錯😛又有主食又有甜品🤣啱晒三心兩意嘅小編✨.🐷新沙洞招牌炸物拼盤 細份 👅8/10 $98呢個炸物拼盤都幾多嘢吓😂 包括有:炸年糕、炸腸仔、炸番薯、炸芝士條、炸餃子🥟 炸年糕同埋炸腸仔就係最出色嘅 仲有炸芝士條真係非常推介🥰 因為炸芝士條裏面仲有少少好似奶黃嘅物體 😂😂😂😂真係香到不得了 而且啲芝士拉到絲🤣🧀.🐷晚市部隊鍋套餐 👅8/10 $348部隊鍋其實就唔係好辣 準備咗包辛辣麵嘅辣粉 有需要在自己加 真係好貼心 好適合一啲唔太食得辣 但又好鍾意食部隊鍋嘅人🥰🥰裏面都幾豐富 除咗麵之外 仲有好多韓國午餐肉 同埋年糕、腸仔 都有 仲有豬肉、金菇、芝士🧀 芝士令到成個部隊鍋更加香🥰呢個套餐仲有炸雞半份🐷炸雞 - 韓式柚子半份 👅7.5/10炸雞個皮都幾脆口 雞肉都幾香 柚子醬可以令油膩感大大減低🥰 .🐷提拉米蘇 牛角窩夫 👅7/10 +$38呢一個牛角窩夫上面嘅忌廉 唔會令我覺得好漏喉👍🏻 雖然Tiramisu嘅
🐷新沙洞招牌炸物拼盤 細份 👅8/10 $98

🐷晚市部隊鍋套餐 👅8/10 $348

呢個套餐仲有炸雞半份
🐷炸雞 - 韓式柚子半份 👅7.5/10
炸雞個皮都幾脆口 雞肉都幾香 柚子醬可以令油膩感大大減低🥰

🐷提拉米蘇 牛角窩夫 👅7/10 +$38
呢一個牛角窩夫上面嘅忌廉 唔會令我覺得好漏喉👍🏻 雖然Tiramisu嘅味道就唔係話超級濃郁 但係個人認為都可以接受 牛角窩夫味都幾香 不過大家一定要趁熱食 因為我哋食咗一半之後就諗住留返最後先食 點知擺太耐 淋左少少(正常現象來的! 因為我哋食太耐了) 不過淋咗都仲幾香 香脆嘅感覺就變咗少少煙靭嘅感覺 😂😂 真係好特別 不過就唔建議大家擺咁耐先食🤣🤣

嘢飲方面呢我哋就叫咗一杯無糖可樂🥤同埋一杯藍柑橘白桃梳打特飲

🐷藍柑橘白桃梳打特飲 (套餐包埋唔使加錢) 👅8/10
杯嘢飲 雖然係白桃梳打🍑🍑 不過成杯嘢就係藍色嘅 都真係幾打卡able😂 唔算太甜 個人嚟講可以接受🤣 上面仲有塊果乾 令到成個賣相更加好睇🤣

🐷炸甜薯拉絲芝士條 👅9/10 $58
由於炸物拼盤裏面嘅芝士條🧀 實在真係好好食🤣 所以我哋encore !!!!!🥰🥰 太好食了🤣🤣 值得再食🐷

🐷辣炒年糕 👅9/10
首先呢一個辣炒年糕係屬於甜辣嘅味道🤣🌶️
所以相信大部份人都能夠接受🤣 好似我呢啲唔太食得辣嘅人都食得到 覺得冇乜嘢🥰 而且仲幾好味添🤣
覺得成碟年糕都幾惹味🤓
仲有就係 呢個辣炒年糕裏面非常豐富!
裏面除咗年糕之外 仲有鵪鶉蛋、魚糕
鵪鶉蛋份量都幾多 印象中 依稀仲記得我自己一個都食咗幾粒 第一次食辣炒年糕會有鵪鶉蛋🤣 (可能係我真係太無知 之前喺其他地方真係冇食過有鵪鶉蛋嘅辣炒年糕)
仲有啲魚糕 除咗一片片嘅魚糕 仲有一大串魚糕串 魚糕幾香 重點係口感好煙韌🤣🥰

呢間餐廳整體嚟講都OK 佢哋嘅裝修都唔錯 坐落去都覺得好闊落🤣 地方都幾大
鍾意打卡嘅人更加要嚟 佢哋嘅主題係韓國嘅澡堂🛁 成件事真係幾特別✨
味道👅:8/10
賣相👀:9/10