餐廳: 梨泰園韓國餐廳
資訊:

2016-05-26 301 瀏覽
今日老闆咁好死提前俾我地落班,真系幾年嚟都難得一遇咯,啦啦聲去計畫好耐嘅梨泰園韓國餐廳,簡直系天助我也啊,哈哈哈哈,快快行動,好驚去到無位吖、現實經常會系無意之間俾人驚喜,去到竟然仲有位,happy!我地見到有幾個套餐可以揀嘅,其中2人套餐就分別有AC餐同B餐,仲有一個2~3人套餐嘅,其中A套餐$670,B套餐先$640,而2~3人套餐則需$890,.韓國好出名嘅有石鍋拌飯喇,梗系希望可以試下最正宗嘅石鍋拌飯喇,哩個飯其實都好多下咯,我自己一個人係可以食到好飽,不過真係好好味,講到明系拌飯,所以飯同配料系撈埋一起嘅,好入味系肯定嘅喇,仲有就系俾我見識到咩叫做熱辣辣嘅飯,正吖。辣豆腐湯,雖然話系豆腐湯,其實人地裡面系落咗好多材料嘅,辣就同我地一般意義上嘅辣有翻小小出入,年糕好好食。海鮮薄餅,真係薄餅,而且比較熱氣,好食就真系好食,脆的嚟又好香,感覺比較素食。

2016-05-16