2016-01-03
之前,小新同班朋友温完書就會落黎食個米線,貪佢味道濃郁,而且上菜快手咁就趁愛麗絲上完堂未有野做個陣帶佢見識見識啦小新就照舊要左腩肉加牛肉,微辣。一方面,佢大約15分鐘就上到菜,效率絕對係有保證講番個米線先,首先麵既分量好多,絕對食得飽,仲要係唔淋個下先 。腩肉分量都好多,食落口有啲油膩,不過濃濃既味道都可以中和到啲油膩感 牛肉就微微老左一點,咬起來比較老身,如果可以煮得嫩一啲,配合佢微辣既醬汁,用黎襯米線真心推介愛麗絲就點左墨魚丸同蘿蔔,清湯 佢就覺得蘿蔔都算淋身,但係就多左啲榨。 墨魚丸個量比一般出面既米線連鎖店多,所以佢都幾滿意最後,餐廳環境其實一般,lunch hour主要既客人都係一啲勞工,可能環境會比較噪,如果想安靜啲既話,最好就下午個段時間啦