2008-06-07
六月二日(一)今日第一日返新工,我地果TEAM人出左去九龍灣德福度食飯,原來公司行過去都OK唔算太遠,尼間餐廳其實都知道下佢唔係平野,今日迎新都去尼度食真係好開心~ 我揀左Ruby Mins:包括主菜、餐湯、飲品~餐湯白湯,裏面有蒜蓉包粒,好濃幾好味~ Ruby mins由兩個細漢堡包同一堆薯條組成,可選牛、雞,這裡牛較出名,選了兩個牛。包雖然較細但牛肉好厚,亦都有肉汁,但醬汁未算多,只得面層茄汁和底層小許沙律醬,吃落較為乾~ 整體黎講都算幾好,不過個人認為MOS塊牛好食過佢不過薄好多~ 薯條係厚切果款,較有口感,炸得都唔錯,會有D邊位較為細條脆身,有兩種唔同口感~餐飲凍檸茶好大杯,糖漿自己落,但茶味唔算香兼有d鞋口,都係我地香港茶餐廳凍檸茶好飲d~ 最深刻係估唔到尼度侍應英文非常流利,好pro,初頭以為要係尖沙咀,中環尼d地方先會有咁pro既侍應,原來九龍灣尼度都有! 而且服務仲好好,我地有咩要求都好快滿足到我地,亦好有禮貌,值得一讚~
我揀左Ruby Mins:包括主菜、餐湯、飲品~
餐湯
白湯,裏面有蒜蓉包粒,好濃幾好味~
Ruby mins
餐飲