2022-09-29
一個人去Staycation,想靜一靜,思考人生,同時,當然要享受美食啦!午餐揀咗Flint,環境寬敞,落地玻璃,感覺開陽,坐梳化位,無人打擾,好舒服。今次點咗Executive Set Lunch。餐前麵包麵包拌牛油,皮脆內軟,香氣撲鼻,非常好味,咁大份都竟然食得完。烤八爪魚沙律 Grilled Octopus Salad前菜點咗烤八爪魚沙律,烤得啱啱好,有grilled味亦juicy唔乾身,伴烤菠蘿粒,味道甜甜,入口舒服,好refreshing。澳洲安格斯牛扒 Australian Rangers Valley Black Angus Flank Steak牛扒要medium,煎得啱啱好,肉質鮮嫩,伴醬好好味,一醬走天涯,連最愛的mustard都冇點過,但可惜唔記得叫咩名。Old Bay薯條外酥內軟,拌菜沙律都做得非常出色。Expresso唯一不足的是,原本想點Macchiato,但服務員聽錯嚟咗Expresso,但都OK嘅。下次有機會帶家人嚟食。
餐前麵包
餐前麵包
烤八爪魚沙律 Grilled Octopus Salad
烤八爪魚沙律 Grilled Octopus Salad
Old Bay薯條外酥內軟,拌菜沙律都做得非常出色。
Expresso
Expresso
下次有機會帶家人嚟食。