2022-06-09
餐廳座落M+博物館入邊,除咗星期一休館之外,其餘時間要進入餐廳係要經過M+博物館嘅入口。如果由ELEMENTS過去嘅話,可以經LV嗰層,渣打銀行隔離有條橋,一行落去沿路行一兩分鐘就到。留意餐廳只有室內座位,而室外嘅枱係屬於另一間take away嘅小店。今次星期五同同事第一次嚟到呢間餐廳食lunch,一行三人,睇完lunch set嘅配搭,都係覺得散叫合心水啲。可能因為限時90分鐘,所以侍應好似好想你一坐低就叫嘢食餐廳大多數點心都係一份3件嘅,今次叫咗柚子蝦餃,鰻魚春卷,叉燒腸粉,叉燒酥,山竹牛肉,仲有一個就係店員推介嘅炒意粉,最後叫咗個雞蛋仔做甜品。人均消費約$208老實講,嘢食嘅賣相,價錢,同埋質素都唔太突出,以大概$200食點心嘅lunch嚟講, 一橋之隔,ELEMENTS入邊有更多更好嘅選擇