2021-03-07 59 瀏覽
火炙大吞拿魚腩海苔壽司 前菜第一樣就食呢個,好食既程度我只可以話最少要兩三舊😂迷你三文魚子海膽杯三文魚子應該有再另外處理,佢嘅三文魚子比出邊多一浸甜味,完全唔喊,下次一定要再試呢個三文魚子軍艦廚師發板10件海膽壽司(鮮甜重味)螢光魷魚壽司(用咗生薑去襯托,令到螢光魷魚味更加突出) 牡丹蝦壽司 (超級超級鮮甜,蝦肉新鮮lim口)象拔蚌壽司 燒油金魚壽司 (火燒令到魚味更突出,有少少可惜魚油唔夠豐富)深海池魚壽司 (鮮甜爽口)燒金木鯛壽司 (比想象中多魚油香)中拖羅壽司 (中拖已有入口即溶既感覺,油脂分佈又靚又好食)剝皮魚壽司 (第一次食,感覺好似魚肝味,但比魚肝多一層魚油香)燒大拖羅壽司 (燒過既大拖魚油香更上一層樓)白子小食 (本身好怕喺香港食白子,因為十間有九間都一定唔新鮮,但係呢一度我比99分,濃味唔腥!)安康魚肝 (內臟味非常濃烈,用嘅醋酸甜啱啱好,唔會搶味)赤蝦刺身原隻赤貝刺身 口感清爽新鮮鹽燒油金魚較魚油出哂泥,肉質啱啱好熟,唔會太實,每一啖都仲有汁同油,輕點醋汁就好鰻魚玉子燒份量剛剛好,一啖入口鰻魚重味得泥又唔會搶左玉子既甜味精甲羅燒入口鹹咗少少,但入面蟹肉份量都好多
火炙大吞拿魚腩海苔壽司
前菜第一樣就食呢個,好食既程度我只可以話最少要兩三舊😂

迷你三文魚子海膽杯

廚師發板10件

安康魚肝 (內臟味非常濃烈,用嘅醋酸甜啱啱好,唔會搶味)

赤蝦刺身
原隻赤貝刺身 口感清爽新鮮

鹽燒油金魚較

鰻魚玉子燒
份量剛剛好,一啖入口鰻魚重味得泥又唔會搶左玉子既甜

味精甲羅燒
入口鹹咗少少,但入面蟹肉份量都好多
  • 白子小食