2023-08-06 144 瀏覽
位於尖沙咀的Akoya居酒屋私隱度高,座位之間有屏風隔住,唔會聽到隔籬枱講嘢可以盡情同朋友傾偈!食物方面好有水準,除咗食一般嘅串燒之外,居酒屋仲會有期間限定,今次試咗比較特別嘅雞肝醬多士免頭有一層焦糖,平衡左內臟味道👅另外叫咗一份特上刺身,七款刺身包括中拖羅、大拖羅、左口魚、深海池魚、伊佐木牡丹蝦、赤貝,相當新鮮😍最推薦的都是雞湯卡邦尼拌烏冬💯個汁好濃郁好Creamy😍面頭灑滿芝士加埋蛋真係大滿足🤩最後講埋自家製雞蛋布甸,焦糖味不會太甜質感軟滑,恰到好處,有日式喫茶屋的感覺🥰🍮🔸雞翼🍗🔸鹽燒牛舌👅🔸免治雞肉串🐥🔸銀鱈魚西京燒🐟🔸雞肝醬多士🍞🐣🔸特上刺身盛7點🔸明太子煎蛋卷🍳🔸雞湯卡邦尼拌烏冬🔸香檸 Mojito🍹🔸自家製雞蛋布甸🍮📍#Akoya (#尖沙咀美食)尖沙咀寶勒巷10號3樓

免頭有一層焦糖,平衡左內臟味道👅

🔸雞翼🍗
🔸明太子煎蛋卷🍳
🔸雞湯卡邦尼拌烏冬
🔸香檸 Mojito🍹
🔸自家製雞蛋布甸🍮

📍#Akoya (#尖沙咀美食)
尖沙咀寶勒巷10號3樓
  • 明太子煎蛋卷