2020-09-15
平日鍾意同姊妹一齊去high tea. 近期疫情稍為緩和,約咗朋友去Sheraton high tea通常酒店嘅hightea都有主題,今次都唔例外, 就係同蜂蜜有關,tea set裏面唔少食物都有本地蜂蜜成分 平時 high tea 我比較鍾意食鹹點, 初時見到個Tea set,,見到鹹點數量比較少,都有啲擔心,但後來食嘅時候,發現佢鹹點同甜點都好出色,甜點唔少,但食落一啲都唔覺得甜膩可能因為好多甜品都加咗蜂蜜同柚子, 食落去比較清新尤其鍾意佢六角形,以蜂巢為形狀嘅甜點,有榛子味,味道同質感都好特別Muffin 有cream 同士多啤梨果醬. 其實成個tea set用蜂蜜做主題,我覺得如果可以加埋蜜糖襯muffin , 會更加好,Muffin 可同職員講, 要求添食. 呢個tea set 係近期最愛 😎
可能因為好多甜品都加咗蜂蜜同柚子, 食落去比較清新
呢個tea set 係近期最愛 😎