2005-07-14 4 瀏覽
周末晚上, 朋友原本想試剛在尖東開分店的小南國, 點知地方隔涉都全場爆滿, 於是近近地就黎左呢間. 呢度都唔弱, 都只係岩岩好有張檯, 安置到我地一行五人.前菜有七、八款, 感覺製作得幾認真, 味道亦好. 有人話想食烤肉, 見到有個二人餐, 好似幾抵, 但食物比較"行", 於是散叫豬頸肉同美國雪花牛肉. 前者醃得好入味, 肉質幾爽; 後者實物同相片有距離, 但油花分佈均勻, 無醃過都一樣好食. 例湯係蘿蔔牛骨湯, 幾鮮甜, 師傅唔算勁.後來見到有幾檯都叫二人餐, 份量幾大, 肉類賣相不俗, 第時有機會可以試下.再來係例牌的石頭鍋飯同冷麵, 前者熱辣香口, 後者就普通, 部分麵條黐埋一舊舊. 仲有海鮮麵豉湯, 少少辣, 有蜆等配料, 好惹味.雖然唔係叫左好多野, 但碟頭唔細, 五個人都食得飽, 埋單每人百鬆, 食物又有水準, 其實幾抵食. 加上侍應們態度幾好, 由入門口幫我地搵位兼換檯既熱心waiter, 到之後負責上菜、好好笑容的waitress, 都令大家好滿意. 係近期食得最滿意的一餐韓國料理.

前菜有七、八款, 感覺製作得幾認真, 味道亦好.