餐廳: The Lounge (香港JW萬豪酒店)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: The Lounge (香港JW萬豪酒店)
資訊:

2022-10-22 5670 瀏覽
最近JW Marriott 首度聯乘法國品牌 Chantecaille推出限定下午茶!茶點以黑豹及美洲獅為靈感,由甜點造型至mask holder都加入左兩大貓科動物嘅元素。嘆完人均$318嘅下午茶,仲有價值$705 嘅Chantecaille皇牌禮品套裝比你拎返屋企!The Lounge樓底極高,採用巨型落地玻璃,採光同空間感都十足,環境超舒適!餐廳以虎蝦、龍蝦、鮑魚等貴價食材入饌,鹹甜點均有驚喜位!絕對睇得又食得!呢個價錢呢個環境呢個質素,仲有家姐好鍾意嘅Chantecaille,絕對係物超所值🫖JW Marriott x Chantecaille Afternoon TeaHK$318/ 位 HK$598/ 兩位用(星期一至五)HK$358/ 位 HK$648/ 兩位用 (星期六、日、公眾假期)**供應至11月30日♠️Savoury♠️🌛鮑魚撻🌛龍蝦沙律配芒果醬🌛虎蝦春卷配甜酸汁🌛香煎帶子片配檸檬及車厘子醬🌛煙三文魚脆多士配忌廉芝士及刁草🌛核桃酸忌廉青瓜三文治鹹點幾高質喎!六款之中虎蝦春卷最得我心~ 春卷外皮香脆唔油膩,原隻虎蝦仲長過我手指,啖啖肉好有蝦味~ 龍蝦沙律嘅龍蝦唔會好細

HK$318/ 位 HK$598/ 兩位用(星期一至五)
**供應至11月30日

♠️Savoury♠️
🌛鮑魚撻
🌛龍蝦沙律配芒果醬
🌛虎蝦春卷配甜酸汁
🌛香煎帶子片配檸檬及車厘子醬
🌛煙三文魚脆多士配忌廉芝士及刁草
🌛核桃酸忌廉青瓜三文治

鹹點幾高質喎!六款之中虎蝦春卷最得我心~ 春卷外皮香脆唔油膩,原隻虎蝦仲長過我手指,啖啖肉好有蝦味~ 龍蝦沙律嘅龍蝦唔會好細粒,仲幾鮮彈,加埋香甜微酸嘅芒果幾清新。鮑魚入味軟腍,帶子焦香唔乾柴,每款調味都恰到好處

— — — — — — — — — — — — — ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⠀⠀
♠️Sweet♠️
🌜栗子伊予柑
🌜櫻桃朱古力
🌜西柚白芝士蛋糕
🌜雲呢拿馬卡龍及抹茶馬卡龍
🌜黑芝麻瑪德蓮

甜點造型充滿心思!貓爪造型嘅黑芝麻瑪德蓮睇得又食得!蛋糕濕潤軟綿,中間有流心芝麻醬,芝麻味濃郁。

栗子伊予柑都好得意~ 面頭刻畫左獅子,上層軟滑嘅cream包裹住軟綿栗子蓉,而下層嘅伊予甘啫喱香甜清新,加埋香脆朱古力餅,毫不單調,略嫌甜度稍高。

♠️ 𝐒𝐜𝐨𝐧𝐞𝐬 ♠️
原味及提子英式鬆餅配果醬及忌廉

♠️ 𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬 ♠️
入座後會先送上桂花香芬冰茶,另配有即磨咖啡或精選TEA WG香茗~