2022-04-09
紅磡黎講,呢間刀削麵都係平時返工既食堂之一,價錢平又大碗,包保食飽飽夠力氣做野🤣🤣🤣(5分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌗🌑手撕雞刀削麵 ($55)金錢肚刀削麵($60)兩款刀削麵我地都係叫左熱撈,配料勁豐富,同埋佢會有麻醬同辣椒醬一齊上,唔食得辣既朋友仔記住叫少少辣就好🤫份量方面十分足料,女仔一個未必食得曬😺手撕雞都算整得幾幼細,但本身就唔算太有味,主要都係靠佢啲麻醬辣椒醬出味,金錢肚份量相對少啲,但食落都係有番咁上下質素既🤓🤓價錢:🌕🌕🌕🌗🌑一個刀削麵都係50幾蚊,番工食lunch都係咁上下價錢,同埋佢啲份量都幾多,所以抵食😎交通:🌕🌕🌕🌑🌑黃埔地鐵站大概行5-10分鐘,係啲橫街入邊,算係幾方便去到,不過因為係橫街入面要搵一搵呀😝😝環境:🌕🌕🌘🌑🌑餐廳坐位都比較逼,如果坐到兩人枱就會好啲🤫所以見好多人其實都係外賣番去office食😺同埋預左lunch time時間好多人排隊,唔好諗住慢慢食完留低傾計🤣🤣🤣性價比:🌕🌕🌕🌗🌑抵食既餐廳,我地間唔時都會去食,但夏天可能會食到身水身汗🤣💦同埋大家要預餐廳唔會坐得耐同相對比較逼🙈
(5分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
手撕雞刀削麵 ($55)
金錢肚刀削麵($60)
價錢:🌕🌕🌕🌗🌑
交通:🌕🌕🌕🌑🌑