2020-10-13 602 瀏覽
本人返工附近商場有好多好多嘅小本經營餐廳, 定位年輕人為主, 順理成章亦都有好多台式手搖飲品店進駐, 呢間壹茶一直都屬於較受歡迎嘅小店, 食完午飯後都會同同事們都買一杯放響office 邊做邊飲, 不過大家午飯時間去要有定心理準備要等一等, 因為杯杯都要人手調製, 而且呢間小店提供嘅飲品都比較覆雜, 作為消費者當然欣賞, 因為所提供嘅飲品口感豐富而且都會睇到真材實料, 所以不時Encore咁岩今次就買左三杯, 分別係牛乳莓莓(凍), 32蚊圖左1就係啦, 佢嘅草莓係新鮮打漿而成嫁, 所以會自帶微微酸味, 而且份量一點都唔吝嗇, 飲完兩啖純草莓之後再溝奶茶飲更好, 因為一次試哂兩種味道, 不過本人中意溝埋嘅味, 中意草莓牛奶嘅都會中意, 珍珠就唔會好似老虎堂或者幸福堂咁自帶好甜好甜嘅味道, 不過口感煙un 又唔算濃味, 我覺得係好事, 同埋真係好大杯好抵飲呀珍珠奶茶(熱), 22蚊根據我同事所講, 因為佢叫少奶少糖, 所以口感都好爽唔係滑嘅, 但飲落負擔不大, 但同珍珠有少少格格不入, 但就飲品而言, 茶底同奶味都天然唔算刺激, 所以就咁飲都係水準之作黎珍珠奶綠(熱), 22蚊另一個同事

咁岩今次就買左三杯, 分別係
牛乳莓莓(凍), 32蚊
珍珠奶茶(熱), 22蚊
珍珠奶綠(熱), 22蚊
另一個同事都係少糖, 佢反映係好飲, 因為本身呢間小店嘅綠茶都好濃味, 所以撞埋珍奶底就會變得比較搶鏡, 珍奶底就成為左配角, 清清地飲完唔洗漱口

最後外賣埋單76蚊, 呢d 價錢應該係石門先有, 出旺區可能買到是但兩杯炸
外賣自取