2007-08-26 5 瀏覽
估唔到返新工第一個禮拜, 因為大老細請食自助餐可以黎會景餐廳食.依度環境算係唔錯, 如果早d訂既話係應該可以坐另一邊窗口, 咁就可以有海景睇.依度都幾多野食, 有中式, 西式, 印度, 日式等等, 我未試完就已經好飽. 雖然食物質數唔係好高, 但折左三百頭有咁多野試都okay. 我覺得以下幾樣比較好食.湯: 雖然我冇飲, 但同事話中湯既牛展湯幾好飲. 佢都飲左幾碗.魚生: 三文魚無論係魚生, 煙既同綠茶燻既都okay.凍盤: 我比較鐘意食鸚鵡螺, 其他就普通.日式燒烤: 燒帝皇蟹幾好, 一定要叫佢俾隻蟹鉗食. 燒牛柳都唔錯.天婦羅: 蝦天婦羅幾好味. 其他同事話牛肉鍋幾好味, 但我太飽食唔到.燒羊扒: 依度冇燒牛仔肉, 但羊扒都okay. 如果你食羊, 又唔怕生少少就okay.印度野: 幾款中最好食係咖哩雞.甜品: 唔係好多選擇, 大致有蛋糕, 類似叮噹好鐘意既燒餅, 雪糕, 士多啤梨朱古力噴泉, 豆腐花. 雪糕有芝麻, 綠茶, 櫻花同豆腐味. 我自己就比較鐘意豆腐味多d.總括而言, 環境食物都okay, 幾多野食. 當然就冇得同隔離既Grand x 比啦, 唔同層次.我今次既飲食bl

魚生: 三文魚無論係魚生, 煙既同綠茶燻既都okay.
凍盤: 我比較鐘意食鸚鵡螺, 其他就普通.
印度野: 幾款中最好食係咖哩雞.

我今次既飲食blog.