餐廳: 花斑茶社 (登打士街)
資訊:

2024-10-12 66 瀏覽
自問唔算台式飲品既狂熱分子,但花斑茶社係我最喜歡既一間,每個月都忍唔住最少會叫一兩杯,因為茶味夠香,但唔會話太濃怕夜晚瞓唔到覺,珍珠口感適中,唔會太軟太膠🥰不過多數喺淘大飲開既我,今日第一次試旺角分店,唔知係咪平時飲開熱黑糖珍珠烏龍奶茶,今次叫左凍飲走冰,發現茶底好似冇平時咁香,定唔同分店品質會唔同呢?!🤔另外朋友叫左白桃烏龍,諗住襯白桃季尾飲多兩杯😂但佢話今次已經有啲酸,可能要下年先再飲喇~自問唔算台式飲品既狂熱分子,但花斑茶社係我最喜歡既一間,每個月都忍唔住會叫一兩杯,因為茶味夠香,但唔會話太濃怕夜晚瞓唔到覺,珍珠口感適中,唔會太軟太膠🥰不過多數喺淘大飲開既我,今日第一次試旺角分店,唔知係咪平時飲開熱飲,今次叫凍飲走冰,發現茶底好似冇平時咁香,定唔同分店品質會唔同呢?!🤔

黑糖珍珠烏龍奶茶
2024-10-11
5 分鐘 (外賣自取)