2020-11-23
餐廳兩大元素為水同木,裝潢以木色為主,並以白色米色為輔助色,色彩既選擇為餐廳帶來日式禪意風格,令人感到格外閒適寫意,另外藍色代表水元素,隔板既玻璃正正係藍色。水木既餐具亦相當具質感,不過隻碟令我密集恐懼症發作🤣- 前菜三点三款前菜之中有我最鍾意既牛蒡,甜甜地口感爽脆😍- 時令刺身五点本身以為有拖羅或海膽🤔不過呢五款刺身都好新鮮,包括三文魚、赤貝、帶子同吞拿魚。- 北海道薯仔沙律薯仔沙律口感似薯蓉,非常綿滑,食完又唔會話好頂肚。- 日式汁燒鮑魚餐廳預先將飽魚切成四小件,方便客人進食。飽魚炆得好入味,肉質鮮嫩彈牙,飽魚底下仲有蔬菜,一樣入晒味。- 鹿兒島霜降A4和牛串燒和牛串燒不得了,和牛上面灑上炸蒜同香蔥,外皮燒到香口,入口即化,油脂好似瀑布咁湧入口腔內😋- 雜錦天婦羅雜錦指蝦、青椒、蕃薯同茄子,上枱仍然熱辣辣,炸衣好薄,油炸得唔油膩,仍然食到蔬菜同蝦既甜味。- 野菜稻庭烏冬最後以稻庭烏冬作結,稻庭烏冬煙韌無比,掛湯能力高,湯底清甜,配上金針菇、蘿蔔同蔬菜,簡單就是美。以上既飽魚套餐價值$1288,每道菜式質素中上,加上餐廳既迷人禪意風格,你值得擁有🤣
水木既餐具亦相當具質感,不過隻碟令我密集恐懼症發作🤣
- 前菜三点
三款前菜之中有我最鍾意既牛蒡,甜甜地口感爽脆😍
- 時令刺身五点
- 北海道薯仔沙律
薯仔沙律口感似薯蓉,非常綿滑,食完又唔會話好頂肚。
- 日式汁燒鮑魚
- 鹿兒島霜降A4和牛串燒