2014-10-15 220 瀏覽
是晚响附近食團年飯, 早咗去到但又未夠鐘, 周圍行下, 竟然發現log-on門口有個雪糕牌, 好似幾吸引, 係食日本雪糕的, 於是跟佢指示入去詳細睇清楚, 原來佢有好多款式, 但可惜果度冇得坐, 只能拎住一路行一路食, 而且就快食飯, 所以試試佢個迷你版先..........order咗1個牛奶+綠茶味的扭紋甜筒, 迷你之餘仲要係瘦版, 我老公話兩啖可以食哂, 當然, 我地share嚟食, 佢唔可以咁大啖食啦~ 容乜易食埋我果份架~ 個雪糕質地比m記那些軟, 而且好香好濃味, 尤其是綠茶味, 佢蓋過牛奶味, 所以叫淨綠茶味係比叫淨牛奶味貴$4架~ 雖然佢個牛奶味係話用北海道牛奶, 但綠茶可能更足料, 所以貴d又濃味d~ 個雪糕筒都好正, 好香好脆, 仲甜甜地~開頭覺得呢個迷你版扭紋甜筒要成$20好貴, 但食完之後覺得貴都係值的~

2014-01-25
5 分鐘 (外賣自取)