2024-01-04 33 瀏覽
最近同朋友去左太子既泰國餐廳 Lost in Thai ,唔止食物好味,環境都好舒服,薄荷綠配色同埋綠色植物裝飾,感覺清新,好似置身係既泰國感覺🍸🌴嚟到一定要試下佢哋嘅招牌虎蝦冬陰功湯!湯底夠香濃,唔會太辣或太酸,味道岩岩好,而且虎蝦新鮮彈牙,仲有好多草菇,真係好惹味另外我地叫左沙嗲串燒,有豬、牛同雞各2串,燒得香口多汁,加上特製沙嗲醬,真係好滿足,食到停唔到口🍢如果你都鍾意柚子,一定要試下佢哋嘅泰式柚子大蝦沙律!大蝦新鮮,配埋柚子同啲泰式醬汁,味道酸酸甜甜,真係令人驚喜🥗泰式酥炸香料鱸魚都十分值得一試,我都係第一次試咁樣烹調嘅魚,估唔到好有驚喜,鱸魚粒炸得外脆內嫩,配上泰式香料,每一口都有香辣嘅滋味爆發🐟甜品方面當然係芒果糯米飯啦😂 糯米飯軟糯香甜,加上新鮮嘅芒果,真係一個甜品迷嘅最愛!🥭最後,一定要試下泰式奶茶配熊啤啤冰!熊啤啤其實係用茶制嘅冰,泡係香濃滑順既奶茶,真係既可愛又好飲,十分消暑解渴🐻🍹

• 泰式奶茶配熊啤啤冰
  • 沙嗲串