2016-08-04 1241 瀏覽
今日去完太平道買狗狗野之後想食少少小食, 一行返去旺角個面就見到呢間餐廳啦比呢個軟奄列蛋糕吸引左入去餐廳座位唔多, 可能因為我閒日黎, d人未收工掛不過環境好乾淨好舒服除左軟奄列蛋糕之外, 其他野食都好吸引, 最後再揀揀多左白菌 迷失的咸 玉桂 迷失的甜個名係唔係好特別呢, 首先出場係呢個軟奄列蛋糕軟奄列蛋糕$38賣相冇得挑剔啦, 仲有一個小巧思, 用紅莓仔頂住個奄列蛋糕,好似pancake既蛋糕, 包住自家製乳酪軟雪糕, 我最欣賞既係佢用新鮮水果, 又大粒又甜, 讚!白菌 (跟餐有野飲$63)半融芝士配合香脆多士非常可口, 仲要有好多好多既新鮮白蘑菇, 令人回味無窮麵包非常軟熟, 外脆內軟, 口感好好, 下次一定要食佢其他味, 一個人份都食我曬呀玉桂焦糖 $40食多一個甜品一d都唔過份, 先講賣相, 影相一定過100個like多士烘我好脆, 上面仲有脆脆既焦糖, 加埋新鮮打既cream, 超濃既北海道牛奶雪糕, 仲有玉桂粉焦糖漿, 幸福既感覺用墨好難形容, 口感,味道層次都好好最後嘆返杯紫羅蘭花茶(+$15), 今晚一定好好訓!無可否認價錢唔算係旺角最平, 但係呢個價錢有呢個質素我覺
比呢個軟奄列蛋糕吸引左入去
餐廳座位唔多, 可能因為我閒日黎, d人未收工掛
不過環境好乾淨好舒服

個名係唔係好特別呢, 首先出場係呢個軟奄列蛋糕
軟奄列蛋糕$38

白菌 (跟餐有野飲$63)

玉桂焦糖 $40
最後嘆返杯紫羅蘭花茶(+$15), 今晚一定好好訓!

無可否認價錢唔算係旺角最平, 但係呢個價錢有呢個質素我覺得係超值呀!
  • 玉桂焦糖
  • 白菌