2024-07-08 198 瀏覽
我最鍾意嘅老師就快退休,所以我就決定請佢食餐飯,祝福佢!喺OpenRice搵啱食嘅餐廳時,無意中發現咗呢間西日式咖啡廳,有好多唔同種類嘅嘢食,睇落唔錯,就帶埋老師嚟試吓!唔係寶雲酥伊比利亞羊肋骨:羊肉濃郁嘅香味撲鼻而嚟,燒得啱啱好,外皮帶有微微嘅焦嫩,但唔會搶咗羊肉味嘅風頭,特別惹味好食😋大葉醬魚生他他:呢個係我最鍾意嘅一道菜。西多士特別香脆,同魚生鮮甜嘅口感夾得啱啱好,再配埋三文魚籽,口感層次分明,特別享受!燒酒糟鮑魚:淡淡嘅酒香味同鮮甜嘅鮑魚完美結合,而且啲酒仲將鮑魚嘅味道提升到另一個層次,酒香同海鮮味夾得好正😍魚蝦蟹好多士:每一啖都充滿晒滿滿嘅海鮮味,特別鮮甜爽口,再配埋香脆嘅好多士,多層次口感嘅享受,簡直正到飛起!一本A4和牛沙律配松露油醋汁:高級和牛嘅肉質滑嫩,每一啖都食到牛肉嘅香味,再配埋調味之後,牛肉味即刻提升唔少,特別入味😋好推介俾大家!老師好感謝我帶佢嚟呢度品嚐美食,過咗一個好開心嘅夜晚!

唔係寶雲酥伊比利亞羊肋骨:

大葉醬魚生他他:

燒酒糟鮑魚:

魚蝦蟹好多士:

一本A4和牛沙律配松露油醋汁:

老師好感謝我帶佢嚟呢度品嚐美食,過咗一個好開心嘅夜晚!