2013-07-16 98 瀏覽
Nova開張無耐,幫襯過了兩次,一次吃tea,一次吃晚飯,也非常滿意。已相隔一段時間,眼光果然沒看錯,終於給成熱店。好東西便很想和家人分享。6:30三人的晚飯。Order了一份set dinner。一pizza。一份pasta。一杯milk shake。沙律只單調地以芝士作調味,同食齋生菜無別。野菌湯,渣滓及忌廉份量,點到即止,味道略單薄。香蕉朱古力奶昔(細$4x),份量當真少。朱古力味80%,蕉味%20。甜度/質感唔錯,但份量比例,香蕉味好唔出。煙肉pizza,一上枱….哪來咁多芝士!?餅皮已屬薄身,on top厚厚芝士(仲要單一Mozzarella),多到機乎,不見煙肉,以為來錯Margherita添。完全唔覺得食緊pizza。海鮮意大利飯,對上次吃牛脷意大利飯,已屬腍身,今趟更是浸淋,如bb糊仔。So bad。海鮮寬麵,”麵條”是自家手製,確實很”活生生”有彈性!讚!蝦很大隻,其他海鮮也ok有原味。醬汁、Overall此碟都幾食。由於食物比之前差,小款,而又丁size的甜品,都放棄不叫了。不會再來吧。
沙律
野菌湯
香蕉朱古力奶昔
煙肉pizza
海鮮意大利飯
海鮮寬麵
已相隔一段時間,眼光果然沒看錯,終於給成熱店。
好東西便很想和家人分享。6:30三人的晚飯。
煙肉pizza,一上枱….哪來咁多芝士
。So bad。
題外話/補充資料: 原想回味松露卷,老闆娘說seasonal材料唔靚,無做。 晚餐Book枱分兩場6:30或8:30。All day breakfast 現只在上午-午市供應;Tea time也只供應窩夫。
2013-06-29
海鮮寬麵