2024-02-13
以前舊舖喺深水埗,未夠12點都要排餐懵,今日第一次去油麻地新舖,分別好大呀,座位多好多好多,同埋坐得舒服好多。講到野食,呢個真係好失望。唔係話唔好食,係水準差左好多。湯底冇之前咁好飲咁濃郁,有啲水水地咁,亦冇以前咁足料,蟹糕比以前大舊啲,依然咁好味。整體黎講ok嘅。蝦米卷冇咩大特別,但個自家醬有啲少。呢個始終配呢個花生沙爹醬好食啲。另外叫左杯芒果沙冰,好明顯加左好多糖,變到好人工味咁。以前都有飲開,但唔會咁死甜。斑蘭綠豆糕一樣都係咁好食,我都係極推佢。總結:食物質素比舊舖差得遠喇……唔係話佢難食,係味道上真係退步左好多啊。新舖頭除左得個大字,其他冇咩特別,以前係人手用手機落單,依家係自己QR Code落單。大家埋俾錢前一定要check單。我點4件斑蘭糕外賣,加$2外賣盒上, 佢個系統收左我4個外賣盒,即係一件一個盒。老闆話外賣盒只收$1但佢系統兩蚊😑呢個點餐系統真係廢到爆。員工都係年紀大,對電子支付唔熟悉,唔識out返外賣盒條數,又計錯我錢,最後用現金俾返差價, 呢個我真係有啲擔心。食完都已經十二點幾,冇乜人黎食,人流同以前差好遠。之後我都未必會再幫襯,我都係掛住舊舖嘅味道。
講到野食,呢個真係好失望。唔係話唔好食,係水準差左好多。
斑蘭綠豆糕一樣都係咁好食,我都係極推佢。