2018-04-16
要享受一個輕鬆又好味嘅Brunch, 腦海裏就出面呢一個地方身處工廈嘅呢一間以球類為主題嘅餐廳, 佔地甚廣, 坐位空間寬敞, 無間斷播放住球賽頻道, 波迷至愛安排坐係窗邊位置, 自然光透入玻璃窗中, 有冷氣又見到陽光, 喜歡嘅仲可以到戶外用餐區, 享受無拘束氣氛午市套餐有幾款食物選擇, 價錢最貴都係百幾蚊未試過呢度嘅炸魚薯條 ($98), 套餐上有佢名字, 咁就造就左今次嘅初遇! 三條唔細條嘅炸魚炸至金黃色, 用刀叉切開時已聽到"咔嚓"聲, 炸到外皮脆內魚肉嫩, 炸醬唔太厚, 比例1:3, 點千島海鮮醬汁一齊食, 無得輸喎!仲有呢客安格斯牛肉漢堡 ($128)簡直性價比相當高, 一大個安格斯牛肉漢堡仲有一籃薯條, 夠晒邪惡安格斯牛肉漢堡成個拳頭咁高, 材料有2塊漢堡, 2片芝士, 煙肉, 生菜及洋蔥, 一口真係無法咬得晒! 漢堡超Juicy, 唔會一咬即散開, 煙肉嘅咸香及油份, 為呢個漢堡再加添幾分罪惡感~薯條雖然好食, 但理智叫我係時候收手, 因為.........................佢嘅出場散叫呢客海鮮扁意粉 ($168), 賣相吸引又夠份量, 海鮮類包括有青口,
午市套餐有幾款食物選擇, 價錢最貴都係百幾蚊
散叫呢客海鮮扁意粉 ($168), 賣相吸引又夠份量, 海鮮類包括有青口, 魷魚, 帶子, 蝦及魚塊! 每款都食得出本身味道, 最喜歡隻蝦, 大隻之餘又夠彈牙, 已除了殼, 進食時相當方便又易入味!
扁意粉口感軟硬適中, 每條都被酸甜蕃茄醬汁包圍住, 減底澱粉質嘅膩感, 最終可以全碟清晒..........哈..哈.....!
餐飲加$20轉飲呢杯Cappuccino, 岩飲嘅口味要好好記住, 呢杯就係啦, 奶泡香滑, 咖啡味適中, 完餐時慢慢享受呢杯咖啡, 假日就是要慢下來...................