2017-01-06
公司長輩退休,只訂一圍菜死黨幾晒出來,地點幾隔涉,去到係小廚一間,店家一樓仲有個廳房,可以放兩圍,上到廳幾骨子,一面牆放晒酒瓶,好靚仔,廳尾仲有小廚房,廁所一格好乾淨!好方便!而今晚只有我哋一枱,可以獨霸間房,正!人齊就上菜!龍園菜單:蒜蓉粉絲蒸元貝王:帶子肉鮮厚肉,好多粉絲蒜茸!簡單好味!豉椒炒蟶子(一人一隻)醬汁好杰,蟶子爽口彈牙,豉椒味濃!好香口!芝士龍蝦伊面:芝士醬好杰,雖然滑芝士味唔濃!伊麵比較淋,易斷!龍蝦唔算肥美,肉唔算多!清蒸海魚:魚大條,我食背,味鮮嫩滑!好味足料燉湯:原隻雞燉湯,足料清澈好味!當紅炸子雞:炸得靚,外脆肉嫩,我食胸都嫩!蜜汁薯角牛柳粒:蜜汁好杰身,包裹晒啲肉粒同薯仔粒,薯仔淋身,外面炸過脆口,肉粒就食唔到肉味,因為已比蜜汁蓋住!整體好味清炒菜心苗西蘭花:熱辣辣,菜心同西蘭花爽口鮮嫩!清爽好味!椒鹽鮑魚仔:賣相好靚,炸漿薄脆,鮑魚切件,肉質彈牙,避風塘式蒜香好味!比清蒸更合我口味辣酒煮花螺:好大一窩,比埋竹籤挑出來,其實只有微辣,螺肉彈牙!炆得入味!潮州蠔仔粥:因為其他餸仲食緊,個粥變了湯飯,味道唔會味精,湯底清甜,好足料,蠔仔唔大隻,不過有啲仲有蠔殻,
龍園菜單: 蒜蓉粉絲蒸元貝王:帶子肉鮮厚肉,好多粉絲蒜茸!簡單好味!
清蒸海魚:魚大條,我食背,味鮮嫩滑!好味 足料燉湯:原隻雞燉湯,足料清澈好味! 當紅炸子雞:炸得靚,外脆肉嫩,我食胸都嫩!
清炒菜心苗西蘭花:熱辣辣,菜心同西蘭花爽口鮮嫩!清爽好味!
椒鹽鮑魚仔:賣相好靚,炸漿薄脆,鮑魚切件,肉質彈牙,避風塘式蒜香好味!比清蒸更合我口味 辣酒煮花螺:好大一窩,比埋竹籤挑出來,其實只有微辣,螺肉彈牙!炆得入味!
潮州蠔仔粥:因為其他餸仲食緊,個粥變了湯飯,味道唔會味精,湯底清甜,好足料,蠔仔唔大隻,不過有啲仲有蠔殻,飯粒開花!香口好味!
食物好味,地方又舒服,不過店員間溝通比較混亂,同事訂時有清炒菜心,但遲遲未見,問店員回應話查過無,最後老板睇返whatapps話照炒比我哋,仲加啲西蘭花,除呢樣外,服務幾好!我哋自攜嘅酒水都比冰塊冰桶!
好適合大伙人聚餐