2021-11-01 159 瀏覽
同屋企人一齊食飯最好揀近近哋嘅酒樓, 咁岩見到呢間都好似幾抵食就試試佢~🍽食物:👍🏻京式片皮鴨 $158/隻每塊鴨肉都好大片, 唔似外面有啲餐廳得一大塊皮連住少少肉。塊皮燒得好香脆, 唔會有好多肥膏,鴨肉瘦得黎唔鞋又有肉味, 同時有鴨嘅油香味,而且鴨皮燒得夠香口。餅皮用蒸籠上keep住溫度, 仲有京蔥絲同青瓜, 唯一缺點就係啲青瓜好似放左好耐已經氧化左唔夠新鮮。✨冰鎮南非鮑魚 $58/隻獲得屋企人之間一致好評~ 鮑魚爽口唔腥, 再加上醬汁連埋芥末, 酸酸辣辣食落好開胃~ 同埋上碟時已經切好一塊塊, 食得方便, 唔會好似平時食鮑魚咁狼狽。👉🏻古法羊腩煲跟時菜 $248呢日係突然跌左十度, 幾乎每張台都有叫羊腩煲, 上菜連埋gas爐一邊熱住一邊食。羊肉嘅份量唔少, 不過好多係連皮嘅肥肉, 食耐左都幾滯, 煲裡面仲有馬蹄、枝竹同冬菇, 滾到好入味, 反而配菜先喺呢度餸嘅精髓😂👎🏻酒香藥膳糯米蒸雞 $188呢個係全餐飯最失望, 雞件好碎, 講到係藥膳都預左會有藥材味, 見到佢鋪滿杞子紅棗, 但係真係太重手, d飯入面好多當歸, 係每一啖都有😂令個飯變得好苦食唔落口🥲 最後我地都食唔曬。👍🏻菠

🍽食物:

👍🏻京式片皮鴨 $158/隻

✨冰鎮南非鮑魚 $58/隻

👉🏻古法羊腩煲跟時菜 $248

👎🏻酒香藥膳糯米蒸雞 $188

👍🏻菠蘿咕嚕肉 $88
見到佢之前好似係冰鎮咕嚕肉, 今晚淨係得普通咕嚕肉, 不過啲肉都炸得香口, 唔會一大舊肥豬肉, 連埋青椒洋蔥食得好開胃, 不過菠蘿有啲少😝

👉🏻蝦醬炒芥蘭 $68
芥蘭爽口唔苦, 同蝦醬嘅鹹香好夾~

👉🏻晚市茗茶 $13/位
仲有啲花生配菜, 不過我地冇要佢就冇收到我地錢。

⛩環境:
👉🏻環境光猛, 劃分咗BC區
👉🏻樓底高, 唔會好似茶樓咁嘈

💁🏼‍♀️服務:
👍🏻上菜好快手, 斟茶加水都好快。

📝總評:7/10
餸菜好大碟夠抵食, 見到仲有大閘蟹套餐同埋海鮮好似都幾出名, 不妨可以試試。

⏱冇限時

• 京式片皮鴨