今日同朋友去咗旺角行街街,行到攰想搵個地方食個下午茶,因為又唔係太肚餓,簡簡單單就好~之前成日去旺角中心地庫既一間台灣食店「鐵牛」今日再返返去,裝修好似有啲唔同咗喎 ~Menu 都轉咗,之前係劃紙仔既,而家就改咗用 QR code 落單,不過一樣都係咁抵食!😝😝我最鍾意就係佢既下午茶,份量唔會太多,啱曬我地女仔唔係食得太多嘢🙂下午茶可以揀一款主食同埋三個小食,感覺好豐富,主食方面有滷肉飯、擔擔麵、 肉燥湯麵同埋麻醬乾麵可以揀,我最鍾意食係乾麵,撈埋麻醬嚟食好有台式風味😋小食方面都有好多唔同選擇,可以揀牛肚絲啦、豬耳絲啦、滷蛋啦、小黃瓜啦、地瓜啦、鹽酥雞啦、小香腸等,可以每次都揀唔同嘅小食轉下口味😬小黃瓜係我必然之選,酸酸甜甜好開胃,另外會揀牛肚絲或者豬耳絲,再揀一款其他~飲品方面都有好多台式特飲,不過多數都要加錢,唔需要加錢既一般就係奶茶、檸茶,40蚊都唔洗就可以食一個下午茶,幾抵食!過咗下午茶時間之後既晚餐都好多選擇,除咗一啲台式美食,例如:台灣牛肉麵等等之外,仲有臭臭鍋等,有時間大家都可以去試吓🤗

之前成日去旺角中心地庫既一間台灣食店「鐵牛」
今日再返返去,裝修好似有啲唔同咗喎 ~

我最鍾意就係佢既下午茶,份量唔會太多,
啱曬我地女仔唔係食得太多嘢🙂

2023-02-20