2020-07-17
太子新開咗間車仔麵店,鋪頭細細,但食物選擇好多,單係麵底已經有14款😮!不過最吸引我都係各款炸物小食😋。.🍜車仔麵 我揀咗比較少見嘅蝦子撈麵($13),蝦子份量超多,味道鹹香。餐牌仲有蒜油同黑松露撈麵,感覺上都好吸引。餸菜方面,我揀咗何車野菜($13)、竹笙($10)、糖心蘿蔔($8)。當中以糖心蘿蔔最驚喜,味道清甜,口感夠腍又無渣。.🍗下午茶D (何車炸盤+黑松露薯條+飲品)$40何車炸盤有齊醉炸雞翼、炸腐皮角、吉列蠔、炸花枝丸。醉炸雞翼幾有新意,又有醉雞嘅酒香味,外皮又夠香脆🤩。炸腐皮角原來唔係炸腐皮。佢食落煙韌重魚肉味,反而似片狀嘅魚肉春卷😋。.黑松露薯條都係用嚟過下口癮,但個人唔係好鍾意波浪形薯條,薯味太淡😖。.整體嚟講車仔麵嘅麵底、餸菜選擇都頗多,一次肯定食唔晒想食嘅款式。小食價錢相宜,就算一個人食都可以試多幾款😚。.何車車仔麵太子界限街41C號長勝大廈地舖
🍜車仔麵
🍗下午茶D (何車炸盤+黑松露薯條+飲品)$40