2008-01-07
好深印象這是25/12的一餐, 因為這一餐比我知道屋企一對我真係好好, X'mas佳節獨個兒上班難免有點心酸, 連lunch都要自己一個食真係唔多開心lor 所以o個朝早係屋企發脾氣, 但好好好的屋企人冇話我不特止, 媽咪同細佬重特登出灣仔陪我食o野, 所以不論這一餐水準如何都食得咁開心, 咁滿足~~~ 我地叫了X'mas的兩人餐A都足夠3口子食了~~~先有兩個餐湯- 龍蝦湯同羅宋湯, 水準都算係咁la, 有龍蝦湯巳經係unexpected la.主菜可選兩款三文魚焗薯拼凱撒沙律- 好喜歡Delifrance的三文魚醬, 超級美味lei, 配焗薯超讚ar~~~ 凱撒沙律水準都唔錯ar, 沙律菜好fresh, 最重要係有好多脆脆麵包粒同埋煙肉, 好香口lei.肉醬意粉- 因媽咪唔想白汁o野而特別叫比佢的, 扁意粉軟硬合宜, 肉醬都唔會過酸, 一家人都覺得因為好耐冇食過而好好味. 但我始終都好掛住媽咪整的那款甜甜地, 超多肉粒的肉醬意粉, haha最後要了朱古力雪糕做甜品, 有香草/士多啤梨的, 但我地都係朱古力狂迷, haha~~~ 雪糕都好難有得彈ge, 濃濃的朱古力味已叫我好喜歡了.
我地叫了X'mas的兩人餐A都足夠3口子食了~~~
主菜可選兩款
Lastly, I love my Family