2019-06-24
一早約好朋友今晚食飯,佢就約左我喺圓方等,之後帶左我上黎平台呢邊度揀餐廳其實我就真係無乜所謂,間間都好似差唔多咁,之後朋友問我食過愛爾蘭菜未,未就同我去呢間食朋友話呢度食物既portion都有返咁上下,所以我地就決定每人揀個main course share食左先我見到呢度既 海鮮意粉$248寫住『招牌』二字,所以就揀左呢款pasta果然無令我失望,當中既海鮮都有唔少,青口同大蝦都好鮮味,而個紅椒醬汁仲一d都唔漏,特別之餘仲好岩我口味朋友就要左個cheese burger$188當中既蕃茄蔬菜係分開另上,可以自己選擇為burger添上合適自己既配料而另一旁就有一小籃炸得好香口既粗薯條而店方知道我地係share食,仲好貼心咁幫我地將burger一分為二,方便我地分享食完兩個main之後,我地兩個都都飽左7、8成,所以就決定一人要返一款甜品做ending我地兩個口味真係好相似,同一時間都係揀左焦糖燉蛋今晚我仲飲左杯好refreshing既熱情果梳打$45而好朋友就飲左今晚既是日奶昔$68,佢話係草莓同香蕉既milkshake黎架
朋友就要左個cheese burger$188
而另一旁就有一小籃炸得好香口既粗薯條
我地兩個口味真係好相似,同一時間都係揀左焦糖燉蛋
今晚我仲飲左杯好refreshing既熱情果梳打$45