這處除了打邊爐,還可以吃魚生.,他們的魚生不是普通雪藏海產,而是將日式活魚生擋成魚生。都係講返打邊爐先,呢度叫得"小肥牛",當然要試佢的牛肉啦.,呢度最貴的牛肉反而吾係外國雪花肥牛(28元).,生牛肉剌身($19),而本地精選手切牛肉就最貴要(68元)。就試下本地手切睇下有乜咁好食。真係無叫錯,非常好食,雪花肥花大家就食得多,雪花肥牛若然滾得太久,肉是會較硬的。但這處的本地手切牛肉滾得時間耐反而越淋越好食.,真係百思不得其解.,就問呢度的侍應係乜野牛同牛邊部份.,佢地就講佢地點解本地牛肉反而貴過其他雪花肥牛,就係佢地祗會用牛頸那部,而牛頸肉較嫩滑的部份才能用來做火煱,特式就係滾得耐反而越淋越有口感。佢地話成隻牛都可能得幾斤靚的牛頸肉架咋。佢地話外面火渦店一碟要220至180架。仲話吾係間間有添。佢講呢的我就吾識啦.,不過真係越滾越淋越好食就真。又叫左一碟雜菇(45元),真係好大碟.,裏面有好多不同菇類(如瘦珍菇,朱肚菇,金菇.,仙冬菇.,etc..)打邊爐食得肉多.,實應該食返的茹類中和下。一碟加拿大超大隻生蠔(80元).,一碟有8隻巨型生蠔.,其他地方(如日本珍朱蠔)滾得耐會收縮而變

一碟加拿大超大隻生蠔(80元).,一碟有8隻巨型生蠔.,其他地方(如日本珍朱蠔)滾得耐會收縮而變得較硬.,我滾貝殼類海鮮一定要全熟.,因為我是以衛生為首。但我地滾呢的加拿大石蠔就算15分鐘都無收縮而變硬.,一樣咁淋仲係非常鮮甜。一個人若食得4隻呢的咁鮮甜既巨大石蠔.,肯定會飽左6,7成。

最後加一碟西洋菜(15元)。

還改說湯底.,我兩叫了一個膳湯:北當歸紅祖花淍酒渴底(38元)。

醬油錢就每人10元。

找數是(38+68+45+80+15+20)x1.1=$276.1
每人都吾洗140元.,其他酒家個的什麼78元任食.,但加埋醬油錢,茶介等左加右加咪又你要過100元一位.,而且特別係吾準叫.,除非加錢.,如加拿大巨石蠔同精選手切本地牛就無可能係自助火渦食到。再後送的生果盤係連埋呢度的特製鹽一起送上.,西瓜同橙加埋呢度的鹽一起食.,估吾到會咁甜!

總括呢講.,呢餐火渦我非常滿意,下次一定要試呢度的鮮海滑(50元).,精選牛肉丸包芝士.,同埋生打默魚丸。