在此區試盡不下百間茶餐廳,諗唔到都會中伏中到應一應!怪只怪忽發其想、想轉下口味試吓啲新嘅,就一行四人行咗去石硤尾村附近,開頭想入大X活食,點知入到去食山人海,揾個位都好難跟手走過去斜對面渣豆茶座。惡夢就係咁開始了,首先叫咗四個下午茶餐,沙嗲牛肉蛋麵、餐肉蛋三文治、奶油豬仔包、雞扒包連同餐飲。出餐時間正常,第一個出場係奶油豬,見到人造牛油仍然是膏狀的,已經唔講佢啲牛油唔掂、但竟然連朱仔包最基本嘅外脆內軟都做唔到!摸落去只微暖的所以牛油仍是凝固着。第一個失敗☹️之後晦氣亞姐擺低咗碗清淡如白開水的米粉上面放着煎蛋,然後佢好燥咁講冇晒沙嗲牛肉、你哋揀咗第二樣啦!咁我哋就再點豬頸肉,過咗一陣,晦氣姐擺低咗碟好唏噓嘅豬勁肉,睇上去死灰一遍,毫無血色、睇見都唔想食!第二個失敗😔到最後嘅餐蛋治叫冇咁衰,只係啲麵包比較乾同硬少少,第三個失敗🤪,但比較起前面嘅驚嚇呢啲算係咁啦!最後冇出事嘅雞扒包係正常嘅,真係還得神落😅所以解釋咗點解呢間餐廳有咁多位剩低,隔離就坐無虛席。下次都係唔好三心兩意、貪新鮮感係要付出代價㗎!😫
奶油豬仔包
奶油豬仔包