2023-01-03 548 瀏覽
📍ℍ𝕚𝕘𝕙 𝕊𝕥𝕣𝕖𝕖𝕥 𝔾𝕣𝕚𝕝𝕝之前夜晚食過幾好 於是lunch再食一次 一人叫咗一個lunch set😂Soup of the day: Green pea 綠豆湯🍲鍾意飲湯嘅我哋聽到係呢個湯之後 只係叫咗一碗嚟試吓 可能個人口味問題 呢碗真係唔算話好飲😀Fennel and orange salad 茴香香橙沙律🥗個沙律就正正常常啦 有舊橙清新過平時食開嗰啲set lunch 沙律🫡Beef tenderloin 烤牛柳 🐮呢個牛扒實在太多嘢可以講🥲首先前菜之後等咗好耐都未上主菜 但係我哋見隔離枱遲過我地坐低 都已經食緊牛扒 咁我哋就問侍應 佢就話嚟緊㗎啦幾分鐘之後就的確嚟咗 只不過一望落去就見到完全唔係我哋叫嘅五成熟 好明顯煮耐咗🫠一咬落去果然係咁 佢就好似係返熱過舊牛肉咁 完全係咀嚼不了嘅質感 我哋本身都諗住唔想浪費 食埋佢 但真係好難咬 於是我哋就叫佢再換過一舊第二次上嘅牛肉好明顯就唔同 雖然都唔係五成熟 但起碼可以咬到吞到🙃個汁就普通芥末醬味香煎三文魚🐟魚幾好 份量夠 少少過熟 如果配菜唔係三色豆就好了🥹甜品:跟餐廢蛋糕🍰幾好味嘅…粒士多啤梨食咗2啖無食😇呢間西餐,講真
📍ℍ𝕚𝕘𝕙 𝕊𝕥𝕣𝕖𝕖𝕥 𝔾𝕣𝕚𝕝𝕝

三文魚扒

甜品:跟餐廢蛋糕🍰
幾好味嘅…粒士多啤梨
食咗2啖無食😇

呢間西餐,講真都開咗一段時間,入面都多人食,所以嗰日先至會揀,但係冇諗過最後個質素係咁樣😢 希望佢而家啲嘢食會做返好啲啦🙏🏻

High Street Grill (西環)
🍽️西環西營盤高街54及56號恆陞大廈地下4-5號舖
2021-12-23