2021-10-06
來到旺角女人街,雖然兩邊都係食店,但真係好難揀得落手,行行下見呢間有西式風情既裝修,見佢咁比心機裝修,食物應該都有返咁上下水平。首先上既係餐湯餐包,果然冇令我失望,餐湯餐包都好高水準,絕對唔係一般貨。餐湯係牛尾羅宋湯,牛味道好出,配上洋蔥、西芹等菜類既甜味,飲落好香濃好滿足。餐包就係香脆既蒜蓉包,另外再有新鮮蕃茄同洋蔥粒做成既蕃茄蓉,放上蒜蓉包上,十分出色!我地加咗$30有埋鵝肝多士做小食,鵝肝幾大塊,充滿油脂超邪惡,但完全冇腥味,比得上酒店buffet出品。之後黎既係煙三文魚薄餅,食得出薄餅係自家製,餅底夠脆夠簿,加上芝士、洋蔥等配料上面再有塊煙三文魚,食落健康又舒服😌!之後黎既係串燒半熟帶子煙肉蘆筍卷,帶子香口但入面依然juicy ,好味!但更值得一提既係煙肉蘆筍卷!煙肉既肉汁同咸味配合新鮮簡單煎過既蘆筍,簡直就係最佳配搭!2種食材既配合令其味道、香口程度、新鮮度都有所提升。最後食到有d意猶未盡,主菜紐西蘭西冷扒配燒肉汁,燒肉汁好夾牛扒,塊扒既肉味足夠,有咬口,除左牛扒好食之外,燒配菜既燒雞髀菇、燒茄子同燒翠玉瓜都有上佳既水準。飲品方面,炎炎夏日揀左兩杯冰涼特飲試試。Cookie
飲品方面,炎炎夏日揀左兩杯冰涼特飲試試。Cookie Black就係以咖啡沙冰做底,面頭有cookie碎同雪糕,飲落咖啡味好出好濃好好飲。Melon Green就以哈密瓜🍈沙冰做底,配上新鮮哈密瓜肉,飲落就好fresh好清新,食完飲完相當滿足、十分滿意!