2018-10-12
收工後約了友人飯聚,選擇了大家工作地點的中間位置~旺角~可是又不想去太多人的地方..友人提議不如去moko食晚飯,多選擇又唔會太多人~反正好耐無去moko~都係一個唔錯嘅提議~突然好想食和式洋食,所以選擇了意粉360~睇個名覺得好似西餐廳~但係其實係和式洋食~就好似菠蘿包無菠蘿一樣~好多嘢都估佢唔到~menu都有好多種嘢食選擇~因為大家都好肚餓,所以就決定叫三個意粉同一個小食share~我哋點咗雙色芝士焗蟹棒忌廉意粉,羅勒牛油果北海道帶子意大利粉,雙色芝士焗蟹棒忌廉意粉同鐵板棒棒雞翼~點完大概五分鐘就有得食了!會唔會快咗啲呢...好似唔洗煮嘅一樣..唔通佢係行快餐店嘅路線?首先試明太子醬海鮮意大利粉~非常多海鮮,有蜆肉,帶子,墨魚圈,蟹子同蝦~每樣配料都至少有3件以上,可以見到海鮮舖滿晒面~佢哋另外主打係自己做嘅意大利粉~意粉硬度適中,可以沾汁吃,海鮮有一點遜色,比較沒有味道,我估應該係雪藏海鮮,不過明太子汁搭救味道~加上蟹籽爽脆,所以整體來說不錯~羅勒牛油果北海道帶子意大利粉~呢間啲意粉都幾足料~帶子size都唔細,食落十分柔軟,火候拿捏得剛剛好。另外加上蘑菇和芝士塊作配襯,整個意粉
明太子醬海鮮意大利粉
羅勒牛油果北海道帶子意大利粉
羅勒牛油果北海道帶子意大利粉~呢間啲意粉都幾足料~帶子size都唔細,食落十分柔軟,火候拿捏得剛剛好。另外加上蘑菇和芝士塊作配襯,整個意粉感覺refresh。
雙色芝士焗蟹棒忌廉意粉
雙色芝士焗蟹棒忌廉意粉非常有誠意,海量芝士去焗意粉,而且用北海道蟹棒,所有材料都同忌廉好夾~不過呢個意粉有一點滯~和朋友share就剛好啦!
鐵板棒棒雞翼
成個晚飯最surprise就係鐵板棒棒雞翼~作為小食嘅佢,每一舊都係單邊雞翼~方便咬開!佢以鐵板上,放耐咗都唔怕凍~食完意粉再食佢都仲係暖暖地!雞翼肉質好滑~而且煎得幾香脆,味道惹味!食完之後想再食多幾隻!
總括黎講小食比較surprise!呢間嘢座位闊落同埋無限時~和朋友聊天都係一個幾好嘅選擇~