2024-03-21 716 瀏覽
主打牛丼嘅餐廳,另有牛肉漢堡。 懷舊復古風裝修,近門口位置有軟座,少少似髮型屋嘅感覺,行入少少係比較常見嘅木枱凳。 以下係今次嘅用餐嘅食品:(文字係直接copy電子餐牌) 1️⃣Slow Cow 招牌 (自選肉類+主食+醬汁+自家製忌廉)(圖中生蛋黃需另外收費)💯慢煮熟成牛肉, 並盛 90g, 淡麗蛋白炒飯, 紅酒照燒汁, 自家製鮮忌廉, 不需要, SAPPORO PREMIUM BEER (BOTTLE) 5%ALC 先選肉類,一場黎到梗係試一試個招牌慢煮熟成牛肉先,standard係90g,無刻意要加大肉嘅份量。 主食方面有白飯炒飯意粉或者菜底。掙扎左好耐到底要蒜香醬油炒飯定係淡麗蛋白炒飯,掙扎完之後選擇左後者。醬汁方面揀左比較大路嘅紅酒照燒汁。最後要埋自家製鮮忌廉,但係就無要生蛋黃,再加支啤酒。 🥩慢煮熟成牛肉焦香肉嫰,有人話加左忌廉個感覺好出色,同牛肉好夾,我就覺得無乜特別大感覺,唔會差左但係又唔會嘩一聲咁。可惜個蛋白炒飯就爭少少,蛋白一舊舊咁,又無乜炒飯嘅感覺,可能都係配蒜香醬油炒飯會比較好。🍺啤酒有冰杯,抵讚。 2️⃣頂級美國三角脊扒牛肉芝士漢堡 🍔芝士漢堡黎講就係一個簡單嘅牛肉漢
主打牛丼嘅餐廳,另有牛肉漢堡。

以下係今次嘅用餐嘅食品:(文字係直接copy電子餐牌)

2️⃣頂級美國三角脊扒牛肉芝士漢堡

🍔芝士漢堡黎講就係一個簡單嘅牛肉漢堡。牛肉方面無配飯嘅牛肉咁有焦香,雖然感覺平凡少少,但係整體配搭同味道都唔錯嘅,🍟仲有薯條tim。

總結:用餐感覺似快餐,座位方面亦都幾緊密,唔好話講野大聲少少隔離枱都聽到,其實直頭近到好似搭枱咁,基本上一講野附近幾張枱都聽到。做快餐形式其實無問題嘅,去盡啲就得,但係餐廳又好似想營造一種好chill好cozy嘅氛圍,有少少兩頭唔到岸。不過味道方面都算唔錯嘅。
頂級美國三角脊扒牛肉芝士漢堡