2020-12-16
呢間「點心到」其實我已經第二次幫襯,第一次係同細妹盲摸摸咁呢到呢度食點心,已經覺得係hidden GEM, 但真係少過嚟呢頭,所以距離上次,都應該有成年幾,而佢依然令我食得好開心,所以唔分享唔得tea time同媽媽黎,人流都keep住有證明都幾受歡迎。同媽媽都喜歡黑松露嘅味道,所以點咗呢款餃,果然冇點錯蝦肉非常彈牙,配著淡淡嘅黑松露味小籠包就正常發揮,個人認為皮可以再薄一啲,就更perfect鮮竹卷包住嘅蘿蔔絲非常甜,配埋濃湯,非常滿足叉燒腸肉嘅肥瘦適中,皮又唔會太厚,都幾推介,上面配埋嘅菜都非常翠綠飲茶點少得食粥仔呢滑雞果然滑一滑。仲有塊塊鮑螺片添,價錢非常實惠配最有點少得蘿蔔糕呢,煎得塊塊金黃,熱辣辣咁食太過癮,不過佢呢款又冇乜肉粒,plainly嘅糕,都唔錯嘅。今次媽媽我好開心,下次可以帶老豆黎啦~~
鮮竹卷包住嘅蘿蔔絲非常甜,配埋濃湯,非常滿足
飲茶點少得食粥仔呢滑雞果然滑一滑。
仲有塊塊鮑螺片添,價錢非常實惠
今次媽媽我好開心,下次可以帶老豆黎啦~~