2008-05-22 6 瀏覽
聽家姐講起呢間新店,決定試下,一試又真係非常不錯。上星期日第一次去食至尊pizza,田園沙律同carbonara。至尊pizza芝士味濃而香,所謂至尊,其實係巴馬火腿+菇類。值得留意係pizza 中間既cheese 同放係巴馬火腿(pizza外圍)既cheese應該係唔同的,但夾埋又好好食。田園沙律無咩印象,可能因為我係食肉獸。carbonara 食到奶味,係好似sabatini 那種偏杰身的。我個人很喜歡。由於第一次去食時十分肚餓,今晚又再試多次。今晚食set dinner,老婆要蝦帶子angel hair,我要左個羊扒。跟set有湯,蒜蓉包+餐茶我要左意大利菜湯,老婆要南瓜忌廉湯。我個菜湯幾重茄膏味,好濃好搶,所以我試我老婆個湯已經係冇味了..... 我order既羊扒,要medium rare,上來三支羊架二支變七成熟,一支五成,不過入口好嫩滑,汁係薄荷+燒汁開的,配羊架很好。配菜有著容(應該係自己打)同番茄,茄子同意大利瓜各一,全部都唔係行貨野,好好食。 老婆既angel hair 就冇試了。最後再叫多左個creme bulee ,焦糖脆蛋滑,比全盛時期的小白屋不遑多讓。侍應服
聽家姐講起呢間新店,決定試下,一試又真係非常不錯。

侍應服務相當不錯,會問你上得主菜未;見我用餐紙巾"呻"鼻自動識得比多張我,算醒啦。

餐後同老婆講起,新店仔開波係掂,但係keep到水準要努力。