2021-04-08
連鎖Cafe 黎講水準幾高仲要價錢唔貴又坐得幾舒服仲要係💛嘅。岩岩個週末中午就去左位於大埔超級城嘅Beans the Courtyard 食Brunch,人流都幾多㗎,預翻要等25-30 分鐘先有位。🧇焦糖香蕉熱烘窩夫全日早餐$➑➋窩夫一定要係格仔紋?呢度就話你知佢地嘅窩夫有別傳統,而係圓菇碌好似冬甩形狀,但食落口一樣咁鬆軟。中意佢提供嘅係蜂蜜而唔係糖漿,感覺同窩夫更加夾。香蕉面塗上焦糖再用火燒焦,配埋炒滑蛋同煙肉,份量絕對足料唔會食完都唔飽!🌮野菌芝士奄列配酸種麵包 $➑➋ 大大份嘅蛋奄列中間有流心嘅芝士,用白汁煮嘅雜菇每舊都大大塊仲好爽口,加埋酸麵包,每啖都係勁滋味又有營養,仲照顧到食素嘅朋友仔添🍟黑松露薯條 + $➋➎跟餐只需加25蚊就可以配呢個黑松露醬薯條。粗身薯條新鮮炸起脆卜卜,配埋creamy 嘅黑松露醬,濃得黎唔會over,真係會食到忍唔到口㗎!📍Beans the Courtyard 大埔大埔超級城Zone D 670A-671A 舖
🧇焦糖香蕉熱烘窩夫全日早餐$➑➋
🌮野菌芝士奄列配酸種麵包 $➑➋