餐廳: 牛奶冰室 (迎海薈)
資訊:

2024-06-25 199 瀏覽
係香港食市死得的聲音中, 竟然比我食到一餐有心有味道的連鎖店晚餐。 昨晚黎到久違了的牛奶冰室, 不帶期望因為之前食過, 已知服務及食物係“HK style”。 落單掃code發覺無法加上特別要求“少油”, 竟然比位有心的侍應行經聽到, 主動回應我可以幫手要求, 侍應黃小姐忙完轉頭立即到我位人手落單, 態度禮貌一流。 點了魚香茄子及咕嚕肉, 果真少油,食得舒服, 唯白飯稍為多水有dd爛。黃小姐主動放上碗,方便我兩人share 食。 整個晚餐, 因為服務有心增添了不少人情味道。 埋單走去多謝黃小姐服務希望送出鼓勵, 竟然聽到一句“唔好咁講, 應該嘅”。 香港如果繼續有呢種曙光, 就唔會被睇死。

2024-06-24