2019-11-05
上星期日我同我老虎乸🐯4週年,因為中午book左red mr唱k,近近地樓下就有呢間日本嘢食完先去唱。話說我老虎乸🐯食嘢要求高,又成日食日本嘢,但佢食完都話勁滿意,覺得好值(好彩姐)。我點咗個餐有十件壽司同一件手卷,原來個玩法係廚師發板omakase,由廚師決定時令魚生,即場手握和調味,吃完一件先造一件,上菜次序由淡到濃,每件都算高級魚,其實360蚊真係抵食,仲包前菜甜品。包括北海道帆立貝、伊佐木、秋刀魚、深海池魚、金目鯛、鰤魚、海膽、右口魚群邊、拖羅手卷。而老虎乸🐯點左個龍蝦海膽丼,用嘅係活龍蝦、北海道馬糞海膽,賣相一流,啱哂佢呢d港女打卡𠱓like。成餐飯最過癮係同師傅嘅交流,佢會介紹返魚生嘅特點,好開心長知識,呢個就係omakase嘅精萃例如鰤魚其實係成年嘅油甘魚,油甘魚不同年紀有不同名。伊左木嘅魚皮火炙過後係好香,所以會連皮一齊做壽司。。。結論,食物環境服務衛生都高分,一定會再嚟,高度推薦。
結論,食物環境服務衛生都高分,一定會再嚟,高度推薦。