2K
2017-11-16 1039 瀏覽
今日放左工同朋友一齊去尖沙咀做facial, 所以先同朋友去食個Happy Lunch 先😜 行過山林道見到坐滿曬人,間店勁多人,所以就一齊趁熱鬧等下位,一齊試吓呢間餐廳! 午市套餐選擇唔多,得幾個選擇,我同朋友一人選在一個餐。 每個套餐都包括一塊多士和湯或沙律任選一款 🍞香草牛油多士 🍄黑松露湯 🥗沙律 🍝香草忌廉什菌意粉($65) 意粉質感是我非常喜歡的,什菌份量夠多,爽滑又夠可口,忌廉汁夠香,掛汁力亦非常高,味道非常香口。 🐷柚子醬燒豬仔骨($86) 豬仔骨分量唔算好大,一條骨可切成六至七小塊,肉質香腍軟滑,齒頰留香,配上有子俊嘅味道香甜又開胃,是一個非常好的配搭。 🐥香草烤春雞($98) 燒春雞是半隻的,份量非常足! 雞肉肉質鮮嫩,一啲都唔鞋,配上嘅香草汁味道非常香,旁邊仲有一啲燒汁,可以蘸住一齊食! 每份套餐都可以揀飯、意粉、或者薯菜。我地兩份都揀左薯菜,入面想豐富,有粟米粒、紫薯粒、薯蓉、茄子、翠玉瓜、和沙律菜等! 估唔到午市套餐都有甜品送埋,當日嘅甜品係朱古力布甸或者水蜜桃啫喱。 飲

午市套餐選擇唔多,得幾個選擇,我同朋友一人選在一個餐。

每個套餐都包括一塊多士和湯或沙律任選一款

🍞香草牛油多士

🍄黑松露湯

🥗沙律

🍝香草忌廉什菌意粉($65)

🐷柚子醬燒豬仔骨($86)

🐥香草烤春雞($98)

燒春雞是半隻的,份量非常足!

飲品選料特飲中的水蜜桃梳打,梳打非常夠氣,水蜜桃味夠香。

朋友選的熱朱古力也不錯呢!

2017-11-11