2024-12-17
星期六日喜歡遲一點起身食個brunch慢慢享受生活。 閨蜜建議去呢間北角匯商場入邊嘅餐廳。假日午餐 $198 (包括咗一個前菜,一個主菜,一個甜品,一杯飲品)。另外我哋再叫咗一個全日早餐,再加一杯特別飲品。假日午餐brunch Menu $198前菜:Gambas Al Ajillo西班牙蒜片蝦🍤由於閨蜜冇辦法食到沙律醬,所以我就選擇咗呢一個冇沙律醬嘅口味,入邊有好多蒜片爆香左西班牙醬料嘅蝦,10分惹味。主菜:Slow Cooked Spanish Pork Chop with Mashed Poato 慢煮西班牙黑毛豬 配薯蓉 +$18鍾意呢隻西班牙黑毛豬嘅厚切,肉質恰到好處,鍾意佢啲意大利黑醋汁、加菠蘿嘅配搭調味。雖然平時好注重賣相,但係呢一道菜嘅味道好食。甜品:Flourless Chocolate四重朱古力蛋糕好重嘅朱古力味由用叉拮落去蛋糕嘅時候出現嘅朱古力粉,每一啖都係嗰種幸福嘅感覺。朋友好似仲養生,所以就叫咗熱桂花蜜🍯仲要少甜添。我就叫咗一個全日早餐,連兩件窩夫同佢一齊share食,成個早餐嘅份量好豐富,特別鍾意嗰啲蘑菇同埋煙三文魚,閨蜜鍾意啲窩夫。我叫咗個鹿兒島紫薯鮮奶,
假日午餐brunch Menu $198
前菜:
Gambas Al Ajillo西班牙蒜片蝦🍤
主菜:
甜品:
Flourless Chocolate
四重朱古力蛋糕
朋友好似仲養生,所以就叫咗熱桂花蜜🍯仲要少甜添。
我叫咗個鹿兒島紫薯鮮奶,熱飲可以拉花。成杯飲品都好重紫薯味,同埋係用新鮮牛奶嘅感覺,所以都幾舒服好飲。
環境:4
食物:4