/🍧大街小館星期六佐敦勁多人排隊甜品店,選擇好多,味道不過不失!✨黑糖芋圓仙草凍$38 (7/10)份量好大,已勝一籌😂有好多配料,小丸子,紅豆,珍珠等。芋圓有咬口唔會煮到過咗,但係就無乜味。仙草就係仙草應有嘅口感,夠軟身同滑!其他配料都ok,整體唔會好甜👍🏻✨芒果撈河粉$41 (7/10)河粉有椰汁味又滑嘟嘟咁,裏面有芒果肉同小丸子增加口感☺️芒果似浸過糖水嘅甜🤣不過整體椰汁味加芒果味係夾嘅,口感都豐富,但味道比較單調🙌🏻✨椰皇蛋白燉桃膠$55 (6.5/10)味道足,但口感我覺一般。椰味香嘅,不過蛋白偏散同淋,唔夠實,係偏水嘅形態,唔太鍾意呢個口感嘅燉蛋白🤔 可以實翻少少。整體都幾好嘅,不過冇乜過人之處😆價錢比較相宜 ✨芒果拿破崙雪糕$53 (5/10)佢個present同平時嘅唔同😂 真接將三層分開,佢係脆嘅,但唔係好食嗰種香脆亦都無乜味咁,正常嗰隻係卡lak咁,佢係酥皮嗰種!拿破崙係個講技巧嘅甜品🫶🏻佢係個唔合格嘅拿破崙☹️可能叫芒果千層酥皮好啲😂而芒果同cream都係好普通👌🏻-甜品鋪嚟講,未必會再特登去,但勝在多選擇,總會揀到啱心水嘅一個🙌🏻-♡ May◆◆◈◇◇#yat2si
🍧
大街小館

星期六佐敦勁多人排隊甜品店,選擇好多,味道不過不失!

✨黑糖芋圓仙草凍$38 (7/10)

✨芒果撈河粉$41 (7/10)

✨椰皇蛋白燉桃膠$55 (6.5/10)

✨芒果拿破崙雪糕$53 (5/10)

♡ May
◆◆◈◇◇