2010-01-28
星期六晚為朋友生日補食生日飯食好dd,揀左呢間dinner buffet因為手上有張6折coupon)6點幾到達未算好多人,俾左又大又闊既卡位我地海鮮蕎麥冷麵 - 本身冇咩味,撈左冷麵汁就幾OK壽司不算好多款都係平日係街見到既普通款式,熟既只得3幾款凍海鮮有長腳蟹、龍蝦仔、翡翠螺、蠔 - 睇落唔算好肥美。拎左2隻翡翠螺都幾大隻,不過冇咩味&有D韌每人送半隻芥辣焗龍蝦,得個頭大冇咩肉食,個人對芥辣不感興趣,用黎焗龍蝦食落D味怪怪地熱食食左梅菜扣肉,肥個D幾好咪,瘦個邊有D"鞋"蒸魚(好似係烏頭魚),有少少腥紅酒燴牛尾 - 好淋好入味燒雞 - 普通野忌廉焗薯 - 好濃味好好食,新鮮出個時個面仲脆脆地甜品方面都算多款(不過CWB個間仲多款),而且大部分細細件好的式,可以試多幾款,行左幾轉D CAKE 都仲有新款出,唔錯!!!朱古力噴泉有2款(白朱古力都有),可選既有泡芙、棉花糖、餅乾條,種類唔多整體食物質素一般,以甜品較優(款式多)服務不過不失,侍應都算有禮貌,會周圍行下收下碟(不過唔算超快手有時要叫佢先識黎收);幫客人裝雪糕既師傅就真係有禮貌,見佢全晚都好好口會向客人介紹下D雪糕款。6折後
6點幾到達未算好多人,俾左又大又闊既卡位我地
海鮮蕎麥冷麵 - 本身冇咩味,撈左冷麵汁就幾OK
壽司不算好多款都係平日係街見到既普通款式,熟既只得3幾款
熱食食左梅菜扣肉,肥個D幾好咪,瘦個邊有D"鞋"
蒸魚(好似係烏頭魚),有少少腥
紅酒燴牛尾 - 好淋好入味
燒雞 - 普通野
忌廉焗薯 - 好濃味好好食,新鮮出個時個面仲脆脆地
整體食物質素一般,以甜品較優(款式多)
6折後2位埋單$501.X,以星期六晚呢個價錢食buffet算好抵啦。