2024-07-07
近排有好多內地嘅餐廳都係香港開分店,有唔少都係大家上開深圳玩嘅朋友仔都食過嘅餐廳,今次我地黎到觀塘APM試下新開既探魚🐟蔥蔥蔥聰明烤魚($298)由於我係非常鍾意食蔥一見到Menu有呢一款烤魚唔使諗即刻order,魚有三款揀,而我就揀咗凌波魚,貪佢冇咩骨食落滑身,成條魚鋪滿晒蔥,每一啖都有好多蔥,真係好正,而個醬汁就揀咗小辣,食落麻麻辣辣咁好惹味🐟🌶️海陸空把把燒天團($68)呢個海陸空串燒包括咗魷魚鬚,牛肉,掌中寶各五串,佢既調味就同內地嘅燒烤一樣,加左辣粉又唔算好大串,好快比我地ko晒🍡絕絕子爆汁炸雞($58)炸雞係新鮮炸出嚟,真係有爆汁嘅感覺,差啲焫親添呀,外表炸到卜卜脆,點埋佢個泰式辣醬一流🐥囂張冰桔桶($68)因為怕辣,所以叫咗個囂張冰桶,離遠見到個侍應捧住過嚟,份量大到嚇親,佢個檸檬金橘唔會好甜,冰冰涼涼解辣一流,我地兩個食完成餐飯都飲唔晒,果然夠囂張🍹無限探索區(冰粉、自助茶飲,紙巾)($9)食完魚唔夠喉,見到加$9就可以任食冰粉點可以錯過,首先拎完冰粉做底,然後就可以再加配料,有超過10款配料可以任你配搭想點配就點配,我一個人都食左2碗😆作為其中一間內地開過嚟嘅過江龍,食
蔥蔥蔥聰明烤魚($298)
海陸空把把燒天團($68)
絕絕子爆汁炸雞($58)
囂張冰桔桶($68)
無限探索區(冰粉、自助茶飲,紙巾)($9)
作為其中一間內地開過嚟嘅過江龍,食物水準保持住高質,以後突然想食烤魚既話,都唔使咁舟車勞頓返上深圳,隨時都可以食到啦👍🏻